Koningsdag Urk 2014

koningsdag urk 2014
Traditioneel wordt ieder jaar op Koninginnedag (vanaf heden Koningsdag) ‘s ochtend tussen 08.00 en 09.00 uur een rondgang gehouden om de mensen wakker te maken voor de aubade.

Ieder jaar is er een andere wijk aan de beurt, en dit jaar was er gekozen voor de nieuwbouwwijk de Zeewijk en de aangrenzende Polderwijk voor het Jachthoornkorps. Het Jeugdkorps deed een route vanaf het clubgebouw naar de haven. Om half acht werden we verwacht om te verzamelen, maar enkele leden waren zelfs nog veel vroeger opgestaan om iemand te verrassen.

Jelle Hakvoort, broertje van trompetblazer Jante was die dag jarig en kreeg een serenade op zijn slaapkamer. Dit idee was zomaar uit het niets opgekomen en ook meer uit gekkigheid bedoeld. Later is ditzelfde groepje nog naar onze trouwe vrijwilligers Jelle en Anna Marie van den Berg gegaan om ook een mini optreden te geven.

Vrije rondgang

Op het moment dat ik dit schrijf, staat de vrije rondgang nog vers in mijn geheugen en mijn benen en schouders herinneren mij aan een lange, zware dag met twee intensieve optredens.

Wat mij echt ieder jaar verbaasd is dat op het moment dat we om half zeven bij de box van Snoek verzamelen, er nog geen kip staat als je door het Oude Dorp rijdt, en als we vervolgens om zeven uur de bocht om komen lopen, valt je mond open en komt een grote glimlach op je gezicht van enthousiasme, tenminste bij mij wel!

Ieder jaar zoveel mensen die staan te wachten op onze straatshowtjes en gezelligheid, dat is met geen pen te beschrijven. Daar doe je het toch voor? En niet te vergeten alle kinderen, die achter je aan lopen en de schrik van hun leven krijgen op het moment dat je rechtsomkeert maakt, ja dat is echt prachtig om te zien.

We zouden het enorm waarderen als je dit bericht zou willen delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *