Korte Film: Het WMC van Showband Urk

Het Jachthoornkorps van Showband Urk nam in 2017 deel aan het WMC in Kerkrade. Het was een bijzondere dag voor de muzikanten van het korps, met een bijzondere uitslag. Beleef het mee!

Het Jachthoornkorps van Showband Urk is afgelopen zaterdag met een gouden plak en 87,25 punten tweede geworden in de First Division Show tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zaterdagochtend omstreeks vijf uur was het al een drukte van belang bij het Showband House de Tamboerijn, de thuisbasis van het Jachthoornkorps van Showband Urk. De bus was volgeladen met gepoetste instrumenten, gespannen korpsleden en enthousiaste supporters! Op naar Kerkrade, naar het Parkstad Limburg Stadion voor het debuut optreden in de categorie First Division – Show.

Een eerste blik werd geworpen in het stadion. ‘Nu moet het gebeuren, wij gaan voor goud’ Aldus Wouter Hakvoort, Korpsleider van het Jachthoornkorps. In de First Division – Show strijden zeventien bands om de prijzen. Uiteindelijk wonnen vijf bands een gouden plak met meer dan 80 punten. ‘Wij zouden al blij zijn met tachtig punten, daar gingen we voor, maar dit is echt onverwachts’, zo reageert een dolblije muzikaal leider Mart Bolle. Uiteindelijk was alleen Jong Advendo uit Sneek met 92,75 punten meer dan de Urkers. De derde in rangschikking werd Drum- en Showfanfare Oranje uit IJsselmuiden.

Ook de Talma haven leefde mee met het Jachthoornkorps. Dit bericht ontving het Jachthoornkorps van Petra Kalter, activiteiten begeleider in Talma: “Bewoners van Talma kijken mee naar jullie optreden! De TV mocht niet uit onder het eten, dit hebben wij nog nooit meegemaakt!! Ze hebben genoten!”

Onderweg terug naar huis is er een flink feestje gebouwd. In Utrecht dineerde het gezelschap om rond middernacht weer terug te keren op Urk. ‘Wat een geweldig resultaat heeft onze Urker showband gehaald. Van harte aan een ieder!! Een mooie start van de vakantie! Geniet van het resultaat en een goede zondag. Hartelijke groet van jullie trotste burgemeester Pieter van Maaren’. Het was een historische dag voor Showband Urk in Limburg!

We zouden het enorm waarderen als je dit bericht zou willen delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *