Spannende Tijden voor de Pietenband

Verslag van Intocht Sinterklaas op Urk door de Pietenband:

We vertrokken vanuit Spanje met de stoomboot. Wat een hoge golven op zee! De boot ging van voor naar achter, van links naar rechts. Halverwege de reis ontdekten we dat alle cadeautjes waren gestolen. En wat nog veel erger was: de muziekpieten waren hun instrumenten vergeten! Hoe krijgen ze dat voor elkaar?! ‘Domoorpieten zijn het’, zei Sinterklaas. Gelukkig hadden we het telefoonnummer van de tamboer-maitre van Showband Urk. Die hebben we gebeld. We mochten zijn instrumenten gebruiken. Op YouTube zagen we dat Showband Urk de instrumenten voor ons in de kar zette. Dat zou goedkomen!

Intocht Urk

Toen we de Urker haven invoeren, hadden we de wind en de regen meegenomen. Sommige Zwarte Pieten waren wat groen uitgeslagen. Maar in de haven werden we verrast door alle kinderen die ons toezongen met hun lampionnen en hun gezicht gericht op de pakjesboot. Spannend altijd he, zou er nog wat voor mij bij zijn dit jaar?!

Gelukkig werd op de haven duidelijk wie de cadeautjes had gestolen. De boef werd gearresteerd en de Zwarte Pieten gingen met hun geleende instrumenten voorop in de optocht. ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht’, en zo liepen we het Oude Dorp in. Het was donker, guur, winderig en koud, maar tóch was het een mooie intocht. De muziekinstrumenten waren verlicht. Een Pietenband van Jeugdkorpspieten en Jachthoornkorpspieten was samengevoegd tot één megapietenband die werd gevolgd door de Sinterklaas en de burgemeester én een lange stoet verregende kinderen.

Het was fantastisch om als Pietenband weer terug te zijn op Urk en om de intocht van Sinterklaas muzikaal te omlijsten!

Video Intocht Sinterklaas met de Pietenband

We zouden het enorm waarderen als je dit bericht zou willen delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *