Bandnet

Het Jeugdkorps

Het Jeugdkorps van Showband Urk is gestart in het najaar van 1996. Ondertussen bestaat het Jeugdkorps dus alweer 20 jaar. Ruim 30 muzikanten in de leeftijd van 9 tot 15 jaar repeteren iedere week in het clubgebouw om goede prestaties te leveren op straat. Het resultaat mag gezien en gehoord worden!

Het Jeugdkorps Showband Urk is inmiddels gegroeid tot een vlot Jeugdkorps met een frisse uitstraling. Het eigentijdse repertoire en de stevige marsexercitie maakt indruk op het publiek. De jeugdige uniformen zijn afgeleid van de uniformen van het Jachthoornkorps. Hierdoor vormen de korpsen een mooi geheel bij een gezamenlijk optreden.

In 2006 is het Jeugdkorps overgestapt van een G/D-bezetting op een Es/des-bezetting. Hierdoor is het spelen van gezamenlijke stukken met het Jachthoornkorps mogelijk geworden. De muzikale leiding van het Jeugdkorps ligt sinds 2013 in handen van Berdien Bolle. De tamboer-maître is Elisabeth Foppen en korpsleider is Reinier Kramer.

De optredens waaraan het Jeugdkorps deelneemt zijn onder andere taptoes, straatparades en bloemencorso's. Het Jeugdkorps kan met haar verschillende straatshowtjes een geheel eigen inbreng geven aan een evenement. Het vlotte tempo van de muziek zorgen ervoor dat ieder optreden weer een uitdaging wordt.

Voor meer informatie en/of boekingen kunt u contact opnemen met PR-manager. Wij zien u graag bij een volgend optreden. Tot ziens!