Bandnet

Het Kidskorps

Voor de leerlingen van het jeugdkorps is in 2010 het zogenoemde kidskorps opgericht. In dit opleidingsorkest maken nieuwe leden kennis met de vereniging en leren ze samen te spelen met anderen. Het korps repeteert elke zaterdagmorgen van 10:00 tot 11:30. Naast samenspel leren de leden ook marcheren in een groep. Het leerlingkorps heeft muziek dat speciaal voor ze is geschreven en heeft ook eigen straatshows. Het kidskorps bestaat uit ongeveer vijftien leden en is echt een onderdeel van het jeugdkorps. Zo gaan ze mee op het jaarlijkse kamp en met feestjes horen ze er ook helemaal bij. Het Kidskorps geeft nieuwe leden een goed beeld van de vereniging en bereid leerlingen voor om door te stromen naar grote broer 'Het jeugdkorps.'

Optredens

Op Urkerdag 2012 heeft het Kidskorps haar eerste optreden gegeven. Dit was een groot succes en was tevens de stap om met regelmaat als leerlingorkest op te treden. Zo heeft het korps ook opgetreden op Festival Oord te Emmeloord in mars en podiumopstelling. Sindsdien is Urkerdag een standaard optreden op de agenda van het korps.

Lid worden

Lijkt het jou wat om mee te doen? Doe een proeftijd en ontdek of je het leuk vindt. Kijk snel op de pagina lid worden en meld je aan voor een gratis proefperiode!